Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета

Трима срещу най-малко триста - в истории от два века и две системи...

Държава: България
Година: 2010
Времетраене: 50 минути
Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Николай Бошнаков
Режисьор: Никола Бошнаков
Оператори: Цветан Драгнев, Никола Апостолов
Музикално оформление: Джони Пенков, Никола Бошнаков
Монтаж: Бидон Филм
Продуцент: МЕТА БМ-4 – Боно Бонев
С финансовата подкрепа на ИА "Национален филмов център"

Те не са дипломирани кинаджии, но са великолепната тройка в българското кино, като от класиката - "Тримата танкисти", "тримата мускетари, понякога "Тримата глупаци", но най-вече са Трима поне срещу триста".

Биолог, звукоинженер и политехник са съответно режисьор, звукорежисьор и сценарист в множество филми "за ползата и вредата от живота".

Джеки (Георги Стоев), Джони (Георги Пенков) и Чарли (Христо Илиев) са приятели повече от 50 години! Освен любовта към киното и изкуството, ги свързват смехът и нестандартният поглед към света, представен в игрални и документални истории с различна продължителност - от 5 до 90 минути. И тримата не са учили кино, но заедно и поотделно са получили общо 43 престижни международни награди!

Сред последните им популярни проекти е книгата "Надали, ама а дано / А дано, ама надали" /2015/, която може да се чете отпред- назад и отзад-напред и съдържа забавни политически и сексуални интерпретации по теми от живота.

През 2016 най-артистичните и нестандартни български кинаджии получават от София Филм Фест Наградата на София за цялостен принос в киноизкуството

Последният им филм "Добро утро, капитане" /2016/ е определян от самите тях като първия роден "документален мюзикъл", защото както Джеки Стоев иронично отбелязва "Всъщност понякога е по-важно е да намериш име на стила, в който работиш, от това, което правиш!" Техният стил е СИНЕМА ВАРИЕТЕ.

В дебютния филм на Никола Бошнаков - "Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета" - тримата герои "ще ви повозят на въртележката в лунапарка на своя живот, където има стари и нови случки, откъси от филми и други дивотии, рзпилени в два века и две системи".

"Ако цената на свободата е да те мислят за идиот, то тя не е толкова висока".

Информация София Филм фест

In memoriam: Ст.н.с.к.т.н. Джони Пенков