Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета

Трима срещу най-малко триста - в истории от два века и две системи...

Държава: България
Година: 2010
Времетраене: 50 минути
Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Николай Бошнаков
Режисьор: Никола Бошнаков
Оператори: Цветан Драгнев, Никола Апостолов
Музикално оформление: Джони Пенков, Никола Бошнаков
Монтаж: Бидон Филм
Продуцент: МЕТА БМ-4 – Боно Бонев
С финансовата подкрепа на ИА "Национален филмов център"

Биолог, звукоинженер и политехник са съответно режисьор, звукорежисьор и сценарист в множество филми "за ползата и вредата от живота".

Джеки, Джони и Чарли не са дипломирани кинаджии, но са великолепната тройка в Българското кино, като от класиката "Тримата танкисти", "Тримата мускетари, понякога и"Тримата глупаци", но най-вече са: "Трима поне срещу триста".

Джеки (Георги Стоев), Джони (Георги Пенков) и Чарли (Христо Илиев) са приятели повече от 50 години! Освен любовта към киното и изкуството ги свързват смехът и нестандартният поглед към света, представен в игрални и документални истории с различна продължителност - от 5 до 90 минути. И тримата не са учили кино, но заедно и поотделно са получили общо 43 престижни международни награди!

Сред последните им популярни проекти е книгата "Надали, ама а дано/А дано, ама надали" (2015), която може да се чете отпред-назад и отзад-напред и съдържа забавни политически и сексуални интерпретации по теми от живота.

През 2016 година Джеки, Джони и Чарли, най-артистичните и нестандартни български кинаджии, получават от София Филм Фест Наградата на София за цялостен принос в киноизкуството.

Последният им филм "Добро утро, капитане" (2016) е определян от самите тях като "първия роден "документален мюзикъл", защото, както Джеки Стоев иронично отбелязва: "Всъщност понякога е по-важно е да намериш име на стила, в който работиш, отколкото това, което правиш!" Техният стил е СИНЕМА ВАРИЕТЕ.

В дебютния филм на Никола Бошнаков - "Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета" - тримата герои "ще ви повозят на въртележката в лунапарка на своя живот, където има стари и нови случки, откъси от филми и други дивотии, разпилени в два века и две системи".

"Ако цената на свободата е да те мислят за идиот, то тя не е толкова висока". Джеки, Джони и Чарли

София Филм фест

In memoriam: Ст.н.с.к.т.н. Джони Пенков

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад