Екатерина Захариева: Там, където са интересите на България, там застава България

Предаване: Панорама, 09.11.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Захариева заяви, че няма натиск от страна на Вашингтон за закупуване на американски изтребители. Тя отрече и на срещата й с Болтън да са прозвучали подобни думи. По нейно мнение обаче е важно нашето въоръжение да е съвместимо със съюзническото.

Екатерина Захариева: В никакъв случай не съм усетила натиск, още повече, че процедурата в момента е в решаващата си фаза и в никакъв случай нито съм усетила натиск, нито пък съм усетила някакви условия.

По отношение на енергетиката е важно да имаме избор на източниците и това е и целта на българското правителство със строежа на газов хъб "Балкан". Той, както и връзката между България и Гърция са много важни за страната ни, обясни вицепремиерът.

Полша, България, Румъния, Кипър са сред държавите, които все още пътуват с визи в Съединените щати. Захариева обясни, че има по-малко проценти на отказ. Имаме приети, одобрени и ратифицирани две споразумения, които са като условия. САЩ ще въведат нова система, която ще отчита много ясно контрола върху тези граждани, които просрочили престоя си, което според Захариева ще доведе до по-обективна оценка при отказите.

Екатерина Захариева: Там, където са интересите на България, там застава България.

Тя се съгласи, че има противоречия между Европа и САЩ. По нейно мнение страната ни е направила своя избор - тя е член на Европейския съюз. Важното обаче е да има диалог, уточни тя.

Относно скандалът с придобиването на българско гражданство Захариева обясни, че държавата трябва да разследва всички сигнали за корупция. Важно е всички институции по веригата да бъдат прозрачни, каза тя.

Вижте целия разговор във видеото!

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад