Експерт: Пазарът на имоти е в застой, кризата ще намали броя на спекулантите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Иван Горанов мнозина сега се надяват направят изгодна сделка, т. нар. "COVID сделка", но това едва ли е възможно.

"Обикновено юни, юли, август са месеци, в които секторът на продажбите на недвижими имоти е в по-нисък период. Сега е време за ваканции, хората са настроени за почивка. Обикновено, когато се върнат от почивка, в септември, октомври започват да мислят за инвестиции."

Експертът смята, че е рано да се прави комплексен анализ за резултатите от кризата върху пазара на недвижимости. Моментът за такава оценка вероятно ще бъде в началото на есента, а дори и след зимата, тъй като тепърва ще усещаме икономическите последици от кризата.

По отношение на цените Горанов намира за нужно пазарът в България да се сегментира, тъй като има различен тип предложения - стойностни имоти, но и такива, които са надценени.

В един възходящ тренд на пазара, когато всичко се продава на зелено, някои инвеститори спекулират. Сега, в кризата такива спекуланти ще бъдат редуцирани, а това е добре за крайния клиент, поясни експертът.

Какво още каза Иван Горанов за пазара на имоти и за тенденциите при строителните инвестиции след кризата вижте във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад