Европа и бежанската криза

Европа и бежанската криза
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вижте темите и гостите в предаването “България днес ” от студиото в Благоевград:

Актуалната тема днес – Европа и бежанската криза, в очакване на решения от срещата на върха в Брюксел на Европейския съюз и Турция за изход от кризата, за затваряне на Балканския маршрут на мигрантите към Европа - коментар в студиото на проф. Нина Дюлегрова, преподавател по европеистика към ЮЗУ „Н. Рилски“-Благоевград.

След 30-годишна борба на медицинските фелдшери у нас Министерски съвет одобри нова професия “Лекарски асистент” на мястото на досега съществуващата “Фелдшер”. Какви възможности дава това на хората, които я практикуват – разговор с Марин Вълков, член на Управителния съвет на Сдружението на медицинските фелдшери в България.

За проблемите, които имат хората болни от диабет и защо Здравната каса спря да плаща за две от лекарствата им – разговор с председателя на дружество „Диабет” в Благоевград Вероника Николова.

За новите книги от поредицата “Ванга в народната памет” ни гостува журналистът Лалка Бенгюзова.

Вижте още интересни теми в репортажи от страната:

-С жива верига жители на Пловдив протестираха срещу разрушаването на сградата на един от тютюневите складове, която има ценна архитектурна стойност.

-Родители на деца с увреждания от Силистра искат статут като на приемните родители и отделянето им от програмите за лични асистенти.

-Пчелари от региона на Варна обмислят протест срещу употребата на два опасни за пчелите пестицида, забранени в Европейския съюз през 2013-та година.

-В Пловдив поставиха контейнери за използвани дрехи и текстилни продукти.

-В Благоевград се проведе среща на хора, болни от диабет, на която обсъдиха общите си проблеми и възможностите за решаването им.

-Близо 1300 нови работни места за младежи до 29 години са одобрени в София до края на януари по схема „Младежка заетост" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

-За шести път планинското градче Априлци се превърна в столица на греяната ракия и сланината.

-Любопитни факти за Етрополската книжовна школа у нас през 16 и 17 век , която възниква и се развива в Етрополския манастир “Света Троица”.

-С кастинг на певци започна работата по мюзикъла „Граф Монте Кристо“, който ще има световна премиера в средата на лятото във Варна.

-На автобусните спирки в град Дупница са монтирани информационни банери, на които се представят бележити личности, свързани с историята на града и страната.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад