Фатални жени

На лов за мъже - обичат ги богати и ги оставят бедниРомантична "неприлична" комедия

Държава: САЩ
Година: 2001
Времетраене: 123 минути
За продукцията

Режисьор Дейвид Миркин

В ролите: Сигърни Уийвър, Дженифър Лав Хюит, Джийн Хекман, Рей Лиота, Джейсън Лий, Ан Банкрофт, Джефри Джоунс, Нора Дън и др.

Майка и дъщеря в тандем прелъстяват и изтръскват брачни кандидати. Неприлична комедия за жени "с достойнство" и мъже без пари. Бъдете готови да отдадете сърцето си и... банкова си сметка. Това не е проста работа, а семеен бизнес.

Макс Конърс и нейната дъщеря Пейдж са "професионалистки" в отношенията с милионери - имат вроден талант да мамят, умножен с ненавист към мъжете.

Схемата: майката Макс ги води към олтара, след което дъщерята Пейдж ги прелъстява. Заловени в изневяра, съпрузите ги очаква развод с тежко финансово обезщетение в полза на... съпругата. Схемата действа до следващата жертва и така 13 пъти! Но всичко има край, когато попадат на тютюневия магнат Уилям Тенси - непредсказуем и ексцентричен, за да се впише в подготвения за него план. Потънал в лукс край водите на Палм Бийч, с жестока икономка и множество пепелници, той вярва на всеки, особено на децата, които... "също ще пропушат".

Затова държи цигара в устата си почти през цялото време, освен когато не получи бронхиален спазъм, а то се случва доста често. Тук вече опитната Макс е в затруднение. Пред нея е мъж, който повечето жени не само не биха допуснали в стаята си, но биха избягвали да срещат изобщо. Предишният й случай с Дин минава като традиционен фарс, но с този не се получава никаква връзка.

Каква стратегия да избере срещу такава удивителна комбинация от нетактичност и противност. В случая Конърс се представя за рускиня с покана за певица в нощен бар. Лошото е, че докато тя се опитва да плени омразния Тенси, Пейдж се влюбва в Джак - собственик на бар, също в Палм Бийч, и за първи път е раздвоена между чувството и изкушението за измама, защото знае, че той е платил 3 милиона за бара и прилежащата му водна площ.

И докато дъщерята се колебае, Макс има тройна задача: да държи под око дъщеря си, парите на Тенси и влюбения в нея Дин, от когото вече са измъкнали 300 хиляди долара. И най-вече да не загуби най-добрия си партньор в престъпленията...

Златна Романова


Акценти