Филмът “Хляб и зрелища” – разговор с Джеки Стоев, Джони Пенков и Христо Илиев-Чарли

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

vlcsnap-2014-03-12-09h40m13s111В студиото на "Денят започва с култура" гости бяха Джеки Стоев, Джони Пенков и Христо Илиев-Чарли. Те представиха филма си "Хляб и зрелища", който разказва за ромската махала в Кюстендил.

Джеки Стоев, който е продуцент и режисьор на филма "Хляб и зрелища" каза: "Хубав стана филмът. Винаги съм се учудвал как ми се получават филмите. Винаги като почна някакъв филм, винаги съм в някаква паника. И единственото, което ме успокоява е, че досега все се е получавало."

Христо Илиев-Чарли разказа, че ромската махала в Кюстендил наброява малко повече от 12 000 - това е един средно голям град. "Те си правят местни новини, защото не се интересуват от официалните и не им вярват."

Джеки Стоев обрисува героя на филма Боби, като каза, че той е много свестен човек, който става в 6.00 часа, отива до хлебозавода, товари хляба, разнася го в махалата в Кюстендил. Освен това гледа крави, прави телевизия всеки ден, по която се излъчват сватби, кръщенета и местни новини.

Джони Пенков каза, че във филма е използвана музика на две жени - майка и дъщеря.

С тях коментирахме и шоуто "Най-хубавите години на нашия живот". Според Джони Пенков в това предаване няма нищо от тия години, за които се говори. "Вижда се само съвремието, едно шоу и една разглезеност", каза той и допълни, че "трябва да има черно-бели снимки и 100 милиционери на сцената, за да усетим атмосферата". Другите двама събеседници се включиха, че в шоуто не се усеща страх, нито ред и дисциплина.