Филмът "Съдилището" тръгва по кината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вълнуващо преживяване от началото до края. Това обещават авторите на "Съдилището". Тази вечер - 19 ноември ще се излъчи премиерата, а от 21 - петък тръгва по всички кината в България. Главните роли са поверени на Асен Блатечки, Мики Майнолович, Ованес Торосян, Параскева Джукелова, Васил Василев - Зуека и други обичани звезди на българските кино и театър, както и със специалното участие на Христо Мутафчиев.

Да представят филма в студиото на "Денят започва с култура" бяха режисьорът Стефан Командарев, сценаристът Емил Спахийски и актьорът Васил Василев - Зуека.

За самата сюжетната линия авторите споделиха, че представя една човешка история, история между баща и син, а действието се развива днес в България, в един много интересен район, който е Ивайловградския.

"Една история за граници и филмът, когато го мислехме, темата за бежанците, които минават през нашите граници, не беше чак толкова актуална", сподели Командарев. "След като го заснехме, се оказа, че филмът ни е изключително навреме", добави още той.

Режисьорът подчерта още, че ще видим един Асен Блатечки, който прави много сериозна, зряла, мъжествена роля, много различна от другите, които до момента е правил. Всички зрители и кинокритици твърдят, че това му е най-добрата роля, подчерта още Стефан Командарев.