Господин Селфридж 2

Пазарът е по-силен от война!

Държава: Великобритания
Година: 2013
Времетраене: 45 минути
Господин Селфридж 2
За продукцията
Всички епизоди

10-сериен телевизионен филм

Режисьори: /различни/

В ролите: Джеръми Пивън, Аманда Абингтън, Катрин Кели, Ейслинг Лофтъс, Грегори Фитуси, Франсис О'Конър, Ейдън Макардъл, Том Гудман-Хил, Рон Кук, Ейми Бет Хейс, Самюел Уест, Катрин Кели, Дебора Корнелиус и др.

През 1909 един американец разчупва старите британски традиции в Лондон. Хари Селфридж отваря най-шармантния магазин на "Оксфорд стрийт" и предизвиква модна вълна със "страстта в "изкуството да пазаруваш от верига, която никога не свършва..."

"Господин Селфридж"

Втори сезон

Пролетта на 1914. Пет години по-късно Европа е на ръба на Първата световна война, а в Лондон преживяват последните дни на хедонизъм и декаданс. Какво се промени в "Селфриджис"? Шокирал търговския свят с нов вкус и визия, Хари Селфридж се опитва да възстанови семейния си живот , но неуспешно.

На петата годишнина от основаването на своя търговски рай, той е в ада на личните отношения - отчужден от съпругата си Роуз , която прекарва по-голямата част от годината в Америка, като от време на време се появява и в Лондон, за да поддържа впечатлението, че те все още са щастлива двойка. Въпреки желанието на Хари да изчисти греховете от миналото, особено извънбрачните си връзки, Роуз не е склонна към ренесанс на отношенията им, дори и само приятелски. Негов силен конкурент за внимание е собственичка на моден нощен клуб, която привлича интереса на съпругата му и много други. ...

Новата приятелка на Роуз е Делфин Дей, разкрепостена във всичко - и в мислите, и в обноските, тя притежава клуб в Сохо и пише скандални секс романи. А в "Селфирджис" се появяват нови клиенти като волната Лейди Локсли - с талант да харчи много пари и със зле прикрит ужас от съпруга си Лорд Локсли.

През цялото време огромният персонал в "Селфриджис" продължава да работи, зает с клиенти, флиртове, съперници и лицемерни ходове пред шефа.

Новината е завръщането на Агнес Таулър - старши асистент по продажбите и любимка на Хари Селфридж. Агнес се връща от Париж с амбиция и шик. Не всеки е доволен от новата й самоувереност, както и от появата на стария й враг Анри Льоклер, завърнал се внезапно от Америка.

Страстите в магазина и в света се покачват, но излиза, че дори когато на картата се води война, нищо не може да попречи на суетата и алчността в търговията със стоки, пороци и чувства, докато пазарът е по-силен...

Луксът в декора на сериала се поддържа с истински материали - изящна коприна от снимките на "Гладиатор", 4000 белгийски шоколада от "Нюхаус", 180 чифта ръкавици.

Създадена е реплика на оригиналния асансьор от 1928, декориран с бронз и желязо, съхраняван в Музея в Лондон, статуя на римската богиня Британия, близка до Минерва и гръцката Атина, и най-вече парфюми в кристални и златни опаковки, предоставени от архивни френски колекции на "Герлен".

Инвентар на стойност 1.7 милиона долара изисква сигурна охрана и застраховка, особено за ароматите...

*Златна Романова

Господин Селфридж