Господин Селфридж 3

Селфридж си остава Селфридж въпреки всичко!

Държава: Великобритания
Година: 2015
Времетраене: 45 минути
Господин Селфридж 3
За продукцията
Всички епизоди

10-сериен телевизионен филм

По идея на Андрю Дейвис

Режисьор: Роб Евънс

В ролите: В ролите: Джеръми Пивън, Аманда Абингтън, Рон Кук, Катрин Кели, Зоуи Уонамейкър и др.

Скръб, две сватби, нови лица, нов бизнес, реванш и друг хоризонт в Трети сезон на "Господин Селфридж". Промените започват. Зои Уонамейкър е новата актриса в сериала. Напуска Франсис О'Конър.

Основал "Селфриджис" - търговски рай в сърцето на Лондон, Хари Селфридж не е съвършен, но е смел и продължава напред.

През 1919 Първата световна война е свършила, но не е забравена , белязвайки улиците на Лондон и страната с безработни ранени войници и тежки спомени.

Хари погребва съпругата си и се отдава на децата си, в търсене на нова светлина. Привидно улегнал обаче, Господин Селфридж е прогресивен и енергичен както винаги, готов да рискува с чувства и средства, дори и да няма верен съветник. Преживявайки огромната загуба на разумната си и деликатна съпруга Роуз, той организира голяма благотворителна дейност в нейна памет. Магазинът му върви, темпото е по-слабо, но персоналът го подкрепя.

Децата го следват. Синът му Гордън се очертава като достоен наследник в бизнеса. А дъщеря му Розали се омъжва за руския плейбой и авиатор Серж де Болотоф, от чиято майка - руската принцеса Мари де Болотоф, има какво да наследи и това може да обърка плановете на двете фамилии.

Малката дъщеря - Вайълет Селфридж, има свой образ пред света и изглежда очаква да бъде нещо повече от магазинер.

Дизайнерката Агнес Тауър и Анри льо Клер също сключват брак, а италианският ресторантьор Виктор мълчаливо страда, напуска "Селфриджис" и създава свой собствен клуб.

След развод с Лейди Мей Лорд Локсли се завръща в отмъстително настроение. С мисълта, че "Той ми отне онова, което ми принадлежи", Лордът планира реванш, съзнавайки, че Селфридж не би страдал за пари, а за егото си, както и самият Локсли.

Хари се опитва да прави това, което може най-добре и се впуска в авиационно начинание и следвоенно строителство. Локсли го дебне.

Управителят господин Гроув е баща на още деца. Дорис има тайна. Нещастна, Мис Мардъл губи във войната своя сантиментален наемател Флориан и пак отправя блуждаещ поглед през щанда за бижута.

Хари Селфридж продължава да търси нещо ново и го открива. Нанси Уеб е млада, красива и много предприемчива...

След войната настъпват много промени за всички, последствията предстоят...в следващия сезон.

*Златна Романова

Господин Селфридж

Господин Селфридж 2