Гръцките фермери блокираха за часове граничните пунктове Кулата - Промахон и Илинден - Ексохи

Гръцките фермери блокираха за часове граничните пунктове Кулата - Промахон и Илинден - Ексохи
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темите в предаването „България днес”:

Днес гръцките фермери блокираха за часове граничните пунктове Кулата - Промахон и Илинден - Ексохи. Какви са исканията им и до кога ще има блокади ще разговаряме в студиото с главния редактор на вестник „Български новини”, който се издава за българите в Гърция и Кипър – Иван Петрински.

Какви възможности дава община Благоевград за семействата с репродуктивни проблеми ще разкаже Даниела Крънчева, една майка, която е преминала през всички изпитания, за да има дете. С адвокат Йорданка Стойчева ще говорим за необходимите промени, които ще възвърнат доверието на хората в съдебната система.

Гостува ни Гергана Кирякова,мениджър „Продажби” на Куклен театър-Благоевград-разговор с нея за образователните представления на театъра и кои са новите заглавия в репертоара,с които ще привличат публиката.

Вижте и репортажите от страната по актуални и културни теми:

-Пловдивският апелативен съд до месец ще реши да повиши ли присъдата на 23-годишния Милан Дивеков, който през лятото прегази и уби 63-годишен мъж на пешеходна пътека.

-Във високите части на Пирин планина има сериозна опасност от падане на лавини – предупреждават от Планинската спасителна служба в Банско.

-От години „Водоснабдяване и канализация” – Русе се опитва да събере старите си дългове от некоректни абонати.

-Над 60 бебета във варненския зоопарк търсят своя осиновител.

-16 хиляди души с увреждания и възрастни хора над 65 години ще могат да ползват услуги по схемата "Независим живот" по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

-Над 30 хиляди тома научна и художествена литература като дарение получи библиотеката към читалище „Никола Вапцаров” в Благоевград.

-Новият кметски наместник на гърменското село Ковачевица Кирил Жуглев има амбициозната идея на превърне селото в привлекателна туристическа дестинация .

-Представители на 12 етнически групи от страната и от чужбина показаха на среща във Варна своите обичаи, традиции и особености на националната си кухня.

-Град Търговище е домакин на едно от най-престижните международни детски изложби „Лидице“.

-В Пловдив се намира единствената в страната паралелка по бижутерство.