Има ли решения за проблема в селата Гърмен и Марчево

Има ли решения за проблема в селата Гърмен и Марчево
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темите в предаването „България днес” от студиото в Благоевград:

Има ли решения за проблема в селата Гърмен и Марчево след масовия бой, предизвикан от силна музика, пусната в ромския квартал „Кремиковци” - с актуална информация и коментар по темата - Иво Никодимов, репортер на БНТ.

Нова програма за заетост на трайно безработни предлагат от Агенцията по заетостта - с повече полезна информация от Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетост в Благоевград. Преподавателката от Националната хуманитарна гимназия в Благоевград Бонка Ичкова за наградите на учителите в месеца на просветата и културата.

Изложба на мегалити в Историческия музей в Благоевград, с подробности в студиото гостува доцент Любомир Цонев. Преди световното първенство по танци в Букурещ преподавателят от Югозападния университет Цветанка Гаврилова ще представи танцов клуб „Карат”, който се класира за участие в първенството. Над 50 деца тренират в благоевградския клуб.

Вижте репортажите в предаването:

Два дни след възникналия скандал в село Марчево жителите на община Гърмен излязоха и днес на мирен протест с искане за премахване на незаконните постройки на ромите.

- Транспортни фирми протестираха днес на летище Бургас срещу драстичното повишаване на годишната такса за достъп до терминалите.

- Министърът на здравеопазването Петър Москов днес се срещна с протестиращите лекари от Комплексния онкологичен център в Пловдив.

- В русенска болница приложиха за пръв път в България нов метод за лечение на миома при жените.

- Чудотворната икона “Света Богородица Умиление” от видинския катедрален храм „Свети Димитър” днес пристигна за поклонение в дупнишкия храм “Свeти Георги Победоносец”.

- Къде ще продължат образованието си младите хора от випуск 2015 година в Благоевград и какви нагласи имат за работа и реализация.

- Ученици от Образцовата математическа гимназия в Пловдив успяха да впечатлят НАСА със свой проект за живот в космоса.

- Как бе отбелязана 1200-годишнината от рождението на Свети Методий в немския град Елванген.

- 31-вото изложение за цветя “Флора” в Бургас събра над 60 български производители.

- Над 40 ателиета с различни инциативи за деца предложи тазгодишното издание на Детския панаир в Благоевград.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад