Задължителни стандарти влязоха в училищните столове и е важно да разберем какви са изискванията към храните. Гост в
„Още от деня“ беше д-р Райна Иванова, главен експерт от българската агенция за безопасност на храните.
„В менюто на децата могат да бъдат предлагани само млечни продукти, които са произведени по БДС. Има български държавен стандарт за млечните продукти за кисело мляко, за краве сирене и кашкавал. За другите млечни продукти, за които няма БДС, те трябва да бъдат произведени по технологични документации“, каза д-р Иванова.
Изискванията към храните трябва да бъдат спазвани не само в училищните столове и лавки, но и по време на лагери и екскурзии.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News