Иван Гешев: Подкрепям всички честни служители

Предаване: Панорама, 26.06.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той ги определи като изключително опитни служители на МВР и знаят как работят службите и прокуратурата. За съжаление, вместо да работят в полза на гражданите и да се борят срещу престъпността, се оказва, че са на хранилка в престъпния свят, обясни Гешев.

Става въпрос за добра оперативна работа на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. Това е оперативна информация на МВР, докладвано е на прокуратурата и е работено съвместно. Работата е продължила няколко месеца.

Това, което са правили, е логистика на различни организирани престъпни групи, занимаващи се с трафик на наркотици, удряне на техни конкуренти, обещания за закрила. Те са помагали на всички, които си плащат, каза главният прокурор.

Те са били на крачка да компрометират нашите служби пред служби от ЕС и партньорски държави, изтъкна Гешев.

Такива случаи има във всички държави. Не е въпросът, че има такива хора, въпросът е да се работи и когато се констатират доказателства, да се предприемат адекватни мерки и тези хора да бъдат изправени пред българското правосъдие. Надявам се тези случаи да станат все по-малко. Аз подкрепям всички честни служители – независимо дали в съдебната власт или в МВР, коментира Гешев.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад