Излъчване от Благоевград

Излъчване от Благоевград
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В „ България днес” от студиото в Благоевград на 11 май - християнския празник на светите братя Кирил и Методий.

Националната хуманитарна гимназия ”Свети Свети Кирил и Методий”, бивша "Солунска", в Благоевград отбелязва 135 години от основаването си.

За изненадите до края на празничния месец май и за 24 май - денят на Благоевград, подготвени от община Благоевград разговор в студиото с Христина Шопова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности”.

В здравната тема на предаването доктор Румен Кондев - директор на Районната здравноосигурителна каса с коментар на предложението Здравните каси да правят внезапни проверки в болниците.

На книжния пазар вече излязоха архивите на отец Ангел Столинчев, архиерейски наместник в Сандански. Двата тома на книгата „Църква” представя издателят Христо Георгиев.

В началото на предаването актуални теми от деня:

Лекарите от комплексния онколигичен център в Пловдив се обявиха против готвените промени в закона за лечебните заведения, по-точно срещу сливането и ликвидацията на бившите онкологични диспансери.

Днес в Рилския манастир заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева връчи ежегодната награда „Свети Иван Рилски” на най-заслужилите директори на училища в страната за принос в развитието на българското образование.

Възпитаници на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна приложиха музикотерапия в Центъра за деца със специални нужди "Карин дом" в морския град.

Само в Силистренско от началото на годината 14 добруджанци са пострадали от телефонни измами и са загубили близо 42 000 лева.

След почивни дни как можем да върнем трудовия ентусиазъм обратно в екипа.

Какво е накарало Руслана и Димитър да заменят работата в престижни компании в чужбина с фермерство в асеновградското село Горнослав?

И още репортажи от страната:

За 9-та поредна година Международно дружество „Елиас Канети” и Спортен клуб „Русе скейтбординг” организираха скейт фестивал в Русе.

“Меланхолия” е най-новият проект на художника Иво Бистрички, който представи офсетови плаки и фотографска хартия в Галерия “Кънтемпъръри спейс”във Варна.

Неделно хоро „На мегдана” се изви на площад „Македония” в Благоевград. Областният център е 15-ят град в България , който се включи в инициативата „За благото на България и българите”.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад