Няма неизплатени заплати, но предстоят съкращения в “Летище Пловдив” ЕАД

Няма неизплатени заплати, но предстоят съкращения в “Летище Пловдив” ЕАД
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В това издание на предаването:

“Няма и няма да има неизплатени заплати на служители на “Летище Пловдив”. Финансовото състояние не е розово, но не е критично”, това заяви в предаването на БНТ2 “Местно време” от Пловдив новият изпълнителен директор на дружеството Владимир Щърбанов.

Днес в Министерството на транспорта е представен новият бизнес-план за развитие на аеропорта. Проектът предвижда съкращаване на служители с 30-32 процента, намаляване на работното време, редуциране на държавното финансиране. Това ще стане факт едва след като Министерството на транспорта утвърди новия бизнес-план.

Като мярка за подобряване на финансовото състояние на дружеството новото ръководство на аеропорта предлага и прекратяване на договора с “Летище Пловдив” АД, на което досега е плащан наем. “Договорът изтича и ще направим всичко възможно, за да прекратим тази зависимост”, бе категоричен Щърбанов.

“Летище Пловдив” АД, в което “Летище Пловдив” ЕАД има 36 процента, а другите дялове са на частни фирми, е собственик на стария терминал и на част от перона. За собствеността на перона, обаче, в момента има дело. “Летище Пловдив” ЕАД е сто процента собственост на Министерството на транспорта.

И още:

В “Местно време” разговаряме и за протеста на работниците от ВМЗ-Сопот.

От директора на Международния фестивал за съвременна архитектура и градска среда арх. Любо Георгиев ще разберете подробности за конкурса за идеи, които да допринесат за приобщаването на река Марица в Пловдив към града.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад