Изненади в храната? Контрол по хигиената на храните

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      В предаването
      Части от предаването
      Всички броеве

      Сигналите за некачествени храни рядко могат да се докажат, показа репортерска проверка на БНТ. В "Денят започва" ви предлагаме пример от Варна, където преди празниците Агенцията по храните извърши масови проверки на търговски обекти. Оказва, че оплаквания за предмети в закуските и лоша хигиена остават без последиците.

      Защо е така в Сутрешния блок отговаря в пряко включване от морската ни столица репортерът Галин Георгиев, който бе в лабораторията за микробиологичен анализ на пробите от храните, и разговаря с д-р Валерия Костадинова - началник отдел "Контрол на храните". За периода от 22 декември до 4 януари бяха формирани екипи от ветеринарни лекари, които упражняваха ежедневен контрол от 8:00 до 22:00 часа на производствени предприятия, складове на едро и дребно, обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене, обясни д-р Костадинова и добави, че извън рутинните контролни проверки в празничните дни са извършени допълнително 61 инспекции.

      Чуйте последните новини, където и да сте!
      Последвайте ни във Facebook и Instagram
      Следете и канала на БНТ в YouTube
      Вече може да ни гледате и в TikTok
      Намерете ни в Google News

      Пишете ни
      x

      Сигнализирайте нередност

      и/или

      Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

      ** Тези полета не са задължителни.

      captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
      Трябва задължително да въведете кода от картинката
      < Назад