Как да разпознаем вредните вещества в храната?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проверки на плодовете и зеленчуците започна БАБХ. Как да установим дали в това, което консумираме, има вредни вещества?

Д-р Силвия Каменова обясни, че засилените проверки са започнали от 10 март. В момента текат проверки за остатъчни количества от пестициди на плодове и зеленчуци от трети страни, които се реализират на територията на българския пазар. Ще бъдат взети проби за лабораторен анализ. Чисто видимо пестицидите нямат признаци, така че потребителски няма как визуално да се ориентираме. Изследванията ще се правят във всички акредитирани лаборатории към областните дирекции по безопасност на храните.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад