Как да си спестим проблемите с разширените вени? Съветите на проф. Кузман Гиров

Предаване: 100% будни, 17.05.2019

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разширените вени на долните крайници е проблем с медицинското название "варикозна болест". Той засяга около 37% от населението на земята. Въпреки че се е смятал за проблем на възрастните хора, в последните години заради заседналия или прекалено активния начин на живот, разширените вени тормозят дори хора на 20-25 години. Като 3 пъти по-често този проблем се среща при дамите.

В началото разширените вени се проявяват само външно и са по-скоро козметичен дефект. Следващият симптом е появата на тежест в края на деня. Но започнат ли да се появяват болки, предимно вечер, сърбеж или оток около глезените, пигментация на подбедриците, втвърдяване на кожата, чувство на парене, мравучкане, крампи – това са симптоми, които трябва да алармират за по-сериозен проблем. Пациентите обаче често отлагат посещението при лекар, защото сутрин след събуждане всички тези симптоми вече са изчезнали.

Колкото по-рано се установи проблема с варикозните вени, толкова по-добри са шансовете за лечение. Новите методи гарантират безболезнено възстановяване, в противен случаи страдащите от разширени вени сами се обричат на продължителни болки, дискомфорт дори при малко движение и влошен естетичен вид.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад