Как могат да играят и учат децата ни в лятната музейна школа в Благоевград?

Как могат да играят и учат децата ни в лятната музейна школа в Благоевград?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В предаването ще видите:

Общинската болница в Дупница завежда дело срещу Здравната каса, заради съкращаване на легла в здравното заведение по новата здравна карта. За лекарското недоволство разговор с директора на болницата д-р Росен Тимчев.

Гостува ни председателят на църковното настоятелство вблагоевградското село Церово Росен Едипов, който е инициатор за построяване на храм в селото.

Ще разберем как могат да играят и учат децата ни в лятната музейна школа в Благоевград от уредника на музея Тоня Маринова.

Две много силни музикални вечери, музикални събития очакват Благоевград - Франкофонския фестивал и наградите на БГ радио. За какво  да се готвят меломаните ще ни разкаже заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова.

Композиторът Валентин Пензов от град Сандански отбеляза 40 години творческа дейност. Това е поводът да ни гостува в предаването.

И още актуални и културни теми в репортажи от страната:

-Лекарите от общинската болница в Дупница не са съгласни с намаляване на леглата в лечебното заведение с влизане в сила на новата здравна карта.

-Рибари от Варна са готови да излязат на протест, защото в града няма изградени съоръжения за спускане на лодките в морето.

-Общинската администрация в Сливо поле, Русенско търси европейско финансиране за изграждане на канализация и пречиствателна станция.

-Студенти от  Университета по хранителни технологии в Пловдив вече приготвят здравословни ястия в иновативни кухненски съдове, изработени от алуминий и покрити с вулканична лава.

-Положиха основния камък на новостроящия се православен храм Свети Пантелеймон в благоевградското село Церов.

-По схема "Активни" на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси допълнителна квалификация и работа ще получат 100 младежи от общините Куклен, Перущица и Марица.

-В някои от детските градини у нас липсва адекватна медицинска помощ за деца болни от диабет.

-В куротното селище Кранево се проведе фестивал на цацата.

-В Пловдив се състоя церемония за връчване на Националните награди „Христо Г. Данов” --Елица Димитрова от Русе ще  ни разкрие какво представлява оргонита и за какво е полезен.