Как са действали телефонните измамници, заловени в гр. Левски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Шестима души от групата на "ало" измамниците, заловени в град Левски, остават в ареста, е решил вчера специализираният наказателен съд. В съдебната зала стана ясно, че само за две седмици разследващите са успели в реално време да документират три телефонни измами, а няколко са били предотвратени.

В студиото разговаряме с гл. инспектор Златка Падинкова - началник на сектор "Измами" към ГД "Национална полиция". ТЯ обяснява, че групата е действала по популярната схема за "Съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници". Измамите са били концентрирани на територията на столицата с таргет група - граждани на столицата. В една от претърсените квартири е бил намерен телефонен указател на София.

Гл. инспектор Падинкова изтъкна, че въпреки постоянното повтаряне на схемите, по които действат "ало" измамниците и предупрежденията по медиите, хората продължават да се подлъгват.

Заловената в гр. Левски група е част от една по-мащабна мрежа, но тя е една от групите, които действат от територията на Румъния - втората заловена след тази от Горна Оряховица през април.

След оценката на доказателствения материал, ако съдът прецени, задържаните могат да получат между 2 и 10 години затвор, каза Падинкова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад