Как ще работи спешният кабинет в болницата в Карлово

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера имаше среща между председателя на Областния кризисен щаб, РЗИ Пловдив, Областния център за спешна помощ и лекарите. Те се разбраха до 10 дни да бъде изготвено споразумение между ръководствата на болницата и Спешна помощ, за да се обслужват по-качествено пациентите.

Целта е да имаме бърза и адекватна медицинска помощ за пациентите, заяви пред БНТ областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Категорично - не искаме повече да получаваме жалби, че даден пациент часове наред не може да стигне до лекар. В никоя друга община нямаме подобен проблем, направена е организация, допълни Каназирева.

Лекарите оттеглиха предизвестията за напускане, но са категорични, че няма да може да обслужват и пациенти по спешност в този кабинет, тъй
като са напълно заети в отделенията и ковид кабинета.

Управителят на болницата д-р Христо Пелев изрази надежда, че може да бъде изработен алгоритъм така, че пациентите които идват по спешност, да получават качествено обслужване.

Д-р Христо Пелев, управител на болницата: Трябва да се съгласуват триажите както между филиала за спешна помощ, така и за болничната помощ. Ние съвестно изпълняваме задълженията си.

В дежурния кабинет ще работят всички тези специалисти, когато бъдат повикани, допълни д-р Пелев.

Срокът за изготвянето на споразумение между филиалите за спешна и болнична помощ е 10 дни.

Автор: Галена Паскова, Станислава Христозова

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад