Какви програми за хора в неравностойно положение предлагат от Агенция по заетостта?

Какви програми за хора в неравностойно положение предлагат от Агенция по заетостта?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В „Местно време: Без бариери” от Благоевград ще коментираме темата: Какви програми за хора в неравностойно положение предлагат от Агенцията по заетостта? Наемат ли работодателите хора с увреждания на работа по програми и след като изтече срокът на програмата, остават ли ги на работа? Къде намират работа незрящи и глухонеми хора от Благоевград и защо напълно незрящи хора никога не са назначавани на работа - отговорите от Пепи Таковска, началник отдел „Услуги по заетостта” в Регионалната служба по заетостта в Благоевград.

Какви преференции ползват работодателите, когато назначават на работа хора в неравностойно положениe и как държавата трябва да поощрява работодатели, назначили хора в неравностойно положение ще разберем от Емилия Тодорова, председател на Националната федерация на работодателите на инвалиди.

В „Местно време: Без бариери” ще ви покажем историята на Виктория Лазарова, която напълно е загубила зрението си. Въпреки многото дипломи за квалификации и висше образование, жената от години е без работа и досега никога не е канена на интервю за работа.

Добрият пример за работодател, който наема хора в неравностойно положение, е от Сандански, където Володя Стоянов е назначил на работа трима души с увреден слух.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад