Какви са правата ни за лечение в страните на Евросъюза

Какви са правата ни за лечение в страните на Евросъюза
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темите в предаването „България днес”, излъчено от Благоевград:

Продължават масовите протести на полицаи в по-големите градове на страната срещу готвените промени в сектор”Сигурност” за орязване наполовина на работните заплати,които се изплащат при пенсиониране, намаляване на социалните придобивки и премахване на клас прослужено време.

Какви права имаме за лечение, когато сме в чужбина и какви възможности затова ни дава Европейската директива ще ни разясни Даниела Петкова, представител на Районната здравноосигурителна каса в Благоевград.

Биляна Ангелова, ръководител на Центъра за кариерно ориентиране в областния град, ще ни разкаже за новите идеи, с които по-лесно да се ориентират младите хора при избор на професия.

Ще ви покажем новите археологически и етнографски музеи открити в Сапарева баня. Гостуват ни Румен Спасов, археолог и етнологът Веска Гергинова от регионален исторически музей в Кюстендил.

Ще ви срещнем и с един интересен художник, иконописец и дърворезбар- Борислав Божинов , който е направил център за изучаване на различни видове занаяти в санданското село Лиляново.

За новият мюзикъл, който подготвят студентите от Американския университет в Благоевград – „Хвани ме, ако можеш” - ще ни разкаже асистент-режисьорът Станислав Кимчев.

Вижте още акценти в предаването:

В Благоевград служителите на реда отново излязоха на протест. Този път обаче спираха движението за минута-две, в които раздаваха цветя на шофьорите като извинение за неудобствата от протеста.

Регионалните културно-исторически ценности са основна тема на Осмия Черноморски туристически форум, който се провежда във Варна.

Започна монтирането на стационарните автомати за зареждане на електронните карти за градски транспорт в Русе.

Производството на плодове и зеленчуци у нас намалява, а цената на продукцията се увеличава- алармират фермери от региона на Пловдив.

Замира търговията на главен път Е-79 между Дупница и Благоевград.

Как се е променил училищният живот във Варна от Възраждането до днес показва новата експозиция в Музея на Възраждането.

Русе е домакин на петото издание на Международното биенале „Изкуството на миниатюрата”.

Журналистически клуб отвори врати към Православния информационен център в Благоевград.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад