Какво е бъдещето на фермерските храни и знаят ли потребителите що е то фермерски продукт

Предаване: Бразди, 08.10.2016

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      В предаването
      Части от предаването
      Всички броеве

      Как една ферма стъпва официално на пазара на фермерски продукти - в случая - мляко и месо? За да се случи това е необходимо регистриране на стопанството по наредбата за директни продажби. Фермата на Димитър Иванов от с. Репляна, община Чупрене е поредната, която успява да направи тази крачка, благодарение и на проекта "За Балкана и хората", подкрепен от швейцарското правителство. За "Бразди" той разказа какви са предимствата при участието в пазара на фермерски продукти, както и за свободата сам да решаваш какви животни да гледаш, колко мляко и месо да продаваш.

      Когато се говори за фермерски продукт, имаме предвид средни по размер ферми - 30-50 крави, 200-500 овце, обяснява Мирослава Дикова, експерт БДЗП.

      Чуйте последните новини, където и да сте!
      Последвайте ни във Facebook и Instagram
      Следете и канала на БНТ в YouTube
      Вече може да ни гледате и в TikTok
      Намерете ни в Google News

      Пишете ни
      x

      Сигнализирайте нередност

      и/или

      Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

      ** Тези полета не са задължителни.

      captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
      Трябва задължително да въведете кода от картинката
      < Назад