Какво е бъдещето на фермерските храни и знаят ли потребителите що е то фермерски продукт
Предаване: Бразди, 08.10.2016
Как една ферма стъпва официално на пазара на фермерски продукти - в случая - мляко и месо? За да се случи това е необходимо регистриране на стопанството по наредбата за директни продажби. Фермата на Димитър Иванов от с. Репляна, община Чупрене е поредната, която успява да направи тази крачка, благодарение и на проекта "За Балкана и хората", подкрепен от швейцарското правителство. За "Бразди" той разказа какви са предимствата при участието в пазара на фермерски продукти, както и за свободата сам да решаваш какви животни да гледаш, колко мляко и месо да продаваш.
Когато се говори за фермерски продукт, имаме предвид средни по размер ферми - 30-50 крави, 200-500 овце, обяснява Мирослава Дикова, експерт БДЗП.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News