Хранителните навици на европейците

Предаване: #Европа, 06.05.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Германия и Австрия традиционно започват деня си с кафе, хляб и конфитюр. Във Франция пък обичат да го правят с кафе и сандвич, макар много хора да си мислят, че там ядат само кроасани. За испанците любими са препечените филии със зехтин и домати. А българската кулинарна емблема, разбира се, е баницата.

Основна съставка в много от тези закуски е пшеничното брашно, в което пък се съдържа глутен. Много потребители, включително спортисти, избират по-здравословни алтернативи. Какво е глутен и защо търсим негови заместители, разказва Теодора Гатева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад