Особености на отношенията в червената партия - коментар на Антон Кутев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Антон Кутев е на мнение, че пленум е "поизчистил позициите" в партията и тя върви в правилна посока. Той призна, че 130 хиляди гласа разлика с ГЕРБ е сериозна, а е съществувала възможност БСП да получи равни резултати с ГЕРБ. Причините за загубата били в проблемите на кампанията. Според него тя не е била направена както трябва. Той изложил своите доводи за това на пленума. Големите партии като БСП не трябва да изпадат в популизъм вместо да търсят решения, смята Кутев.


"Аз вярвам, че пленумът взе верни решения. Когато много хора коригират едни решения, те ги коригират къмправилно, не дават да се правят грешки, да си стига до изхвърляния... Това ще се случи и на конгреса. Няма как да не вложим малко повече мъдрост и малко повече смирение в нашата работа."

След 3-годишното ръководство на Корнелия Нинова, Кутев смята, че тя ще бъде запомнена, защото не е безличен лидер.

"Тя се опита да промени доста основно партията - къде успешна, къде не,. Аз лично смятам, че тя направи много полезни неща и много грешки."

Кутев вижда грешка на Корнелия Нинова в това, че е разделила хората в партията, а силният лидер би трябвало да събира хората. Той отчете успехът на Нинова за президентската кампания, но я упрекна в "постоянно скачане от риск в риск".

Целия коментар на Кутев вижте във видеооткъса.


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад