Кои са причините за нарастване броя на децата с различни увреждания?

Кои са причините за нарастване броя на децата с различни увреждания?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вижте темите и гостите в предаването „България днес” от студиото в Благоевград:

Кои са основните причини за нарастване броя на децата с различни увреждания - по тази тема ни гостува логопедът Сирма Бошкилова.

Национална научна конференция „Светът е слово, словото е свят” събра в Благоевград над 100 учени от 9 държави . Какви теми обсъдиха участниците, ще разберем от професор доктор Антони Стоилов, заместник ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски”, който бе домакин на форума. Археологът Цветанка Комитова от Регионалния исторически музей в Благоевград ще ни разкаже за новите открития на обекта „Никополис ад Нестум” край гоцеделчевското село Гърмен. Днес в Благоевград се открива Деветият национален студентски фестивал на изкуствата. Повече за програма ще ни разкажат доц. д-р Клавдия Камбурова и доц. Георги Гаров, преподаватели във факултета по изкуствата към Югозападния университет. В края на тази седмица започва 13-то издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува”. За гостуващите групи и културните прояви ще говорим с Фиданка Котева – заместник кмет по хуманитарните дейности в община Струмяни.

Вижте и репортажите от страната:

Експерти от Басейнова дирекция западнобеломорски район проверяват коритата на реките в благоевградска, кюстендилска и пернишка области преди началото на зимния сезон.

Проверките на инспекторите по безопасност на храните в училищните лавки в Русе завършиха със 7 предписания и 3 акта. Негодни продукти не са открити.

Няма да има поскъпване на парното във Варна през този отоплителен сезон, заявиха от топлофикационното дружество в града.

Военните от 68-а бригада „Специални сили” в Пловдив отбелязват днес Деня на парашутиста.

Утре в музикалния театър „Стефан Македонски” ще се състои концерт-спектакъл по повод 20 години група „Жестим” и приятели заедно на сцена.

За трета поредна година Русенското училище с изучаване на немски език „Фридрих Шилер” беше домакин на кампанията „Чети с мен”.

11-годишният Микаел Тертерян от Варна е запален почитател на Българската национална телевизия, най-много харесва новините на БНТ2, защото са различни.

В град Мелник, прочут в миналото с над 80 черкви и манастири, отвори врати шестият действащ храм-черквата Света Петка.

Ще видите как живеят хората в най-високото населено място не само в страната, а и на Балканския полуостров - родопското село Манастир.