Кулинарно шоу на рибни ястия в Белослав

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жителите на Белослав имаха възможност да опитат кулинарни изкушения, приготвени от рибни продукти. В центъра на града се проведе кулинарно шоу и изложение на рибни ястия по проект, финансиран от Европейския фонд за рибарство. Идеята е да се популяризира българското производство на рибни продукти. За това разказва Елена Георгиева в "Денят започва".

Мирис на риба, изпечена на скара и ухание на задушени зеленчуци изпълниха централния площад на град Белослав. Майстори-готвачи демонстрираха уменията си на открито и обменяха рецепти с жителите на града. Най-много бяха желаещите да опитат класическото блюдо катапалана, характерно за португалската кухня.

"В основата на катапаланата са няколко вида бели риби, морски дарове, калмари и други такива морски деликатеси. Съдържа чушки зелени, червени, лук на едро, чесънче. Това си е един вид  българска кавърма кебап, но е с риба", каза майстор-готвачът Ивелин Тодоров.

Много от жителите на Белослав не пропуснаха възможността да опитат от рибните блюда.

"Много обичам риба и цялото семейство и с удоволствие приготвям различни рибни деликатеси", сподели Василка Иванова.

От община Белослав имат намерение отново да кандидатстват с проекти по оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство". В този район риболовът е много разпространен. Скоро тук ще бъде построен и цех за преработка на риба и рибни продукти.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад