Красимир Каракачанов: Българите са може би единственият европейски народ, който е толкова разделен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кандидатът за президент Красимир Каракачанов, който остана трети на първия тур, благодари на своите избиратели. "Те показаха, че българският патриотизъм не само, че не е мъртъв, въпреки 20 години либерално-нихилистична пропаганда. Приблизително 600 хил. българи оцениха и прецениха, че алтернативата на досегашния безличен и крадлив политически модел – ляво-десният, е българският патриотизъм", заяви Каракачанов.

Той не пожела да призове симпатизантите си да подкрепят ген. Румен Радев или Цецка Цачева на балотажа. "За нас гласуваха хора по съвест. Аз нямам морално право да им кажа за кого ще гласуват. След като коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" сме взели решение, че призоваваме нашите гласоподаватели да гласуват по съвест, не очаквайте от мен аз да им давам анонси или да им подсказвам", посочи той.

„През тези дни аз не видях нито един от двамата, явили се на балотаж, да защитят тезите, заради които 600 хил. българи гласуваха за нас, а именно ясна, нова политика за недопускане на нелегална имиграция в България. Българският президент не само, че няма да толерира, но и ще се бори за това България да не бъде заселвана от нелегални имигранти“, подчерта Каракачанов. По думите му не може политиката в България 25-26 години да бъде игра на Левски и ЦСКА, тъй като това раздели хората на враждуващи лагери.

Българите са може би единственият европейски народ, който е толкова разделен и противопоставен помежду си, допълни той.

Каракачанов коментира и евентуални парламентарни избори. "Ако правителството подава оставка, я приемам, няма какво да се говори, това е конституционна ситуация", посочи той.

Каракачанов изрази резерви към решението на Борисов да обвърже изборите със съдбата на кабинета. "Така е решил Борисов, така го е казал. Мисля, че това е една от причините да получи наказателен вот. Според Каракачанов възможностите на ГЕРБ за управление не са изчерпани, но трябва да имат друг начин на мислене и трябва да си направят поуките след изборите", каза още той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад