Кървавите скали

Съдбата се носи с вятъра. Бъдещето е решено.Историческа суперпродукция

Държава: Китай, Хонконг, Япония, Тайван, Южна Корея
Година: 2008-09
Времетраене: 145 минути
Кървавите скали
За продукцията

Режисьор: Джон Ву

В ролите: Тони Люн, Такеши Канеширо, Джан Фънгуей, Чан Чън, Джао Уей, Ху Дзюн, Шъдоу Накамура, Чъ-Лин Лин и др.

"Кървавите скали" има съкратена американска версия и разпространение в две части на азиатския континент - за по-запознатите с историята зрители. Режисьорът Джон Ву смята, че тази продукция е по-различна от други версии на "Три царства" - с повече събития и психология в героите. Бюджетът се равнява на 80 млн. долара и е най-високият за азиатски филм дотогава.

Снимките са в Студио в Пекин и в китайска провинция - за морските битки. Китайската армия осигурява участието на 1500 войници за строителство на пътища и за статисти в мащабната филмова продукция.

История за китйските битки в епохата на "Три царства" през 220-280 г.н.е

В 208 г. н.е, през последните дни на династия Хан, хитрият и коварен първи министър Цао Цао убеждава нестабилния император Хан, че единственият начин да обедини териториите в Китай е като обяви война на двете царства - западното и южното.

Това поставя началото на безпрецедентна военна офанзива, водено лично от първия министър Цао Цао.

Лишени от надежда за оцеляване, водачите на двете царства - Сун Цюен и Лиу Бей, противно на всички очаквания, влизат в необичаен съюз. Следват множество сражения по сила и остроумие, по вода и на суша, унищожени са над 2000 кораба, а човешките жертви не се броят.

Решаващата битка предстои на Кървавите скали и тя ще промени историята на Китай завинаги.