Време за приготвяне: 45 мин
Нужните продукти:
500 г свински гърди
500 г дивечово месо или говеждо
100 г дупета от салами
1 яйце
синап
канела
брашно
за соса:
300-400 г картофи
телешки кокали за бульон
50 г топено сирене
черен пипер
кимион
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и гo смелете.
Сложте го в купа и добавете синап и горчица, черен пипер, сол и щипка канела.
Хубаво омесете каймата, като по желание можете да чукнете и 1 яйце вътре.
Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрято олио.
За да направите картофения сос сварете бульон от кокали, като пунете в него и няколко картофа.
Коато е готов го прецедете и сложете в тенджера, заедно с картофите, кимион, сол и черен пипер. Оставете да заври и пасирайте като добавите вътре топено сирене.
Полейте кюфтенцата със соса и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News