Лечение на сексуалните смущения при мъжете

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Здравето не е просто отсъствие на болест, а съвкупност от много неща. Сексуалното здраве е важна част от общото здравословно състояние. Гаранция за добро самочувствие и пълноценен живот. Сексуалните проблеми преследват всеки четвърти мъж - от леки и епизодични в следствие на стрес и напрежение до тежки – причинени от функционални нарушения на половите жлези, анатомични проблеми или различни заболявания.

Съвременният начин на живот ограбва сексуалните възможности на мъжа. Системният стрес, натоварената работа, липсата на физическа активност, замърсената околна среда, влияят зле на сексуалния живот. Все по-млади мъже страдат от различни видове смущения. С напредване пък на възрастта се появяват проблеми с простатата и еректилна дисфункция. Ако не бъдат лекувани те влошават качеството на живот и водят до редица проблеми. Темата обаче, все още е табу. Срамът и притеснението прикриват проблемите, а това ги прави още по-сериозни.

В същото време медицината вече има решения. В България е най-новата високотехнологична система, подобряваща мъжката потентност чрез силата на импулсното въздействие. За нея в "Здравето отблизо" говори д-р Илия Калчев, водещ уролог с над 10-годишна практика в областта на сексуалната медицина. Той прилага последните новости и техники в лечението на сексуалните смущения при мъжете. Специализирал е във водещи европейски клиники.

Акценти