Лекари от Благоевград алармираха за сериозни разминавания между областната здравна карта и националната

Лекари от Благоевград алармираха за сериозни разминавания между областната здравна карта и националната
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В предаването ще видите:

Лекари от Благоевград алармираха за сериозни разминавания между областната здравна карта и националната. По темата разговор с д-р Съби Хаджиев, който е председател на Управителния съвет на Районната лекарска колегия в Благоевградска област.

Как се промени животът на хората, които са настанени в защитените жилища в Банско и какви потребности имат те? Гости в студиото Елена Говедарева - управител на защитените жилища, и Величка Тодорова, която ползва услугите в тези жилища.

Навършват се 7 години от създаването на Православния информационен център в Благоевград. По какъв начин се популяризира православната вяра ще разберем от координатора Мирела Кючукова. Актьорски състав от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ гостува на кукления театър в Благоевград. Разговор в студиото с професор Жени Пашова, преподавател по актьорско майсторство – клас „Кукли”, и доцент Петър Пашов, режисьор към НАТФИЗ.

Репортажи по актуални и културни теми и събития от страната:

Производителите на оранжерийни зеленчуци съдят земеделското министерство заради намаляването на субсидиите по схемата за обвързана подкрепа.

Две черкви бяха обновени в региона на община Кресна. Парите за ремонтите са от европейски програми.

През 2019 година се предвижда да бъде изигран първият мач на строящия се в момента стадион „Варна".

Във Великотърновското село Полски Сеновец се произвеждат единствените български електрически тенджери. В цеха, който е към общинско предприятие на община Полски Тръмбеш, работят едва 6 души.

Болницата в град Бяла успява да се възползва от възможностите на схемата „Младежка заетост“, благодарение на която близо 800 младежи от област Русе ще намерят реализация.

Курс за нови професии на жени с нисък социален статус се проведе по проект на община Симитли.

Във фоайето на община Благоевград беше открита уникална изложба, представяща красотата на Атон и загадъчния живот на монасите от Светогорските манастири.

Ученици от Математическата гимназия в Пловдив предлагат на образователното министерство да се премине на едносменен режим на обучение.

Ще ви срещнем с етнографа доцент Ангел Гоев - единственият българин, който изработва оригинални амулети и талисмани по древни предписания.

“Фрагменти” на художника Цветан Казанджиев е най-новата изложба, подредена във варненската галерия “Ларго”.