Малинов: Корупцията е взела такива размери, да използваме европейската защита

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Светослав Малинов: Абсолютно задължение е на всеки евродепутат, когато има съмнения, а такива са задължителни, имайки предвид Българския съд и доверието в него, да поставя въпроси на Европейската комисия.

Той подчерта, че искат да са сигурни, че са спазени всички европейски правила при строежа на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле и обмисляните промени за устройствения план на Национален парк "Пирин".

Светослав Малинов: Задал съм четири въпроса по този казус и аз се учудва, че едва сега това се открива. Четири пъти съм питал за Пирин, между другото тази седмица питах и за Рила. Имам много голям брой въпроси, свързани с опит да се заобикалят европейските правила.

Отговорът, който евродепутатът е получил, е да се изчакат проверките от органите в България.

Светослав Малинов: Трябва да разберем, че в България корупцията е взела такива размери, че ние трябва да се възползваме в максимална степен от европейската защита, която ни се дава през тези институции, защото ако оставим нещата в ръцете на правителството и Българския съд, за жалост ще станат безобразия, които ще засегнат поколения напред българските граждани.

Според Малинов тепърва предстои истинска атака срещу българското правителство, свързано с опита да възобнови АЕЦ "Белене". Той припомни, че преди 5 години премиерът и ГЕРБ са заявили, че това е корупционен проект в сеизмична зона, а сега се прави да бъде съживен.

Светослав Малинов: Идеята за енергиен център на Балканите е комунистическа идея, а идеята за енергийна независимост трябва да бъде в момента българската европейска идея.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад