Мая Манолова: Ценното на "Великден за всеки" е, че прави обществото по-добро

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"По-важното е, че тази кампания, която провеждаме вече четвърта година, прави обществото по-добро. Не по-нахранено, даваме си сметка, а по-добро", отбеляза тя.

Най-малко 25 000 семейства ще получат подкрепа за празниците благодарение на "Великден за всеки" и най-малко 25 000 българи са дарили в тази кампания.

"Независимо от размера на дарението проявеното добро, солидарността, отношението, добротата към хора, които са в трудна ситуация, към най-уязвимите, към най-бедните в българското общество - това е ценното на тази кампания", подчерта националният омбудсман.

В кампанията "Купи и сподели" се включиха стотици доброволци, които бяха в 44 магазина в 14 български града, и хората, които пазаруваха за себе си за празниците, можеха да купят и за трапезата на пенсионер в затруднено положение. Участваха и хиляди българи в закупуването на тези хранителни продукти.


С дарения и SMS можем да участваме в кампанията до 7 май.Мая Манолова коментира и решението на Съда на Европейския съюз, че таксата "сградна инсталация" остава, като го определи като разочароващо, но не окончателно - това е становището на генералния адвокат.
Проблемът в България не е наличието на такса "сградна инсталация", проблемът е и начинът, по който се определя, подчерта тя. Битката сега е тази такса да се изчислява по-разбираемо, по-честно, по-справедливо - този възел трябва да се разсече.

Вижте и какво каза Манолова за двойния стандарт при храните и решенията.

Акценти