На телефона: Иво Никодимов описа нападателите си

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Иво Никодимов каза, че е по-добре и по-спокоен от вчера. Предстои му операция, но се надява всичко да бъде наред.

Журналистът си обяснява нападението над него с "чисто хулигански подбуди". Това, по думите му, не е бил маршрут, по които отй да минава редовно, за да бъде организирано персонално нападение.

"В момента, в който влязох в основната алея на тази част на градината от тролейната спирка, не бях изминал и половината разстояние, може би, или може би половината, до следващата алея, която пресича перпендикулярно тази основна алея, когато трима младежи изкочиха от храстите и започнаха да ми нанасят удари, а аз ги питах какво правят. Но моите въпроси останаха някъде между ударите. Единият от тях тръгна да ме рита. Аз инстинктивно клекнах, бързо клекнах, а в този момент те побягнаха. Свалих си раницата, за да си извадя мокрри кърпички и зад мен чух мъжки глас, който каза "да ви помогна с нещо". Аз си обяснявам, че те като са видели, че човек влиза също в градината, са се оттеглили веднага."

Иво Никодимов е запечатал лицето на един от нападателите. Това били млади момчета на видима възраст 20-22 години, стройни спортни фигури, но не от типа "напомпани". Журналистът ги оприличава на футболни фенове, но не изключва и да не са такива. Единият е бил с бръсната глава. Никодимов заяви, че ще съдейства максимално на полицията за разкриването на побойниците.