Медии и власт - равносметката от предизборната кампания

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Броени дни остават до края на предизборната кампания, по време на която политиците могат официално да агитират и да отправят своите послания. Успешна ли беше кампанията, имаше ли нарушения или премина плавно и безпроблемно? Равносметката в студиото на "Денят започва" направи председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов.

Той обаче, не бе съвсем убеден дали не е рано за крайни оценки. Лозанов заяви, че в тази кампания се чувства едно напрежение под повърхността, което още не е избило. Като се изключи това, не веднъж се е отбелязвало, че кампанията върви тихо и вяло.

"Предизборната битка имаш чувството, че се води по-скоро ритуално, защото е задължителна, а не защото това е времето и това е сцената, на която се решава вотът на българските граждани. Аз въобще смятам, че тази кампания показва нещо, което се превърна в тенденция - че тези форми на агитация, които са описани в Изборния кодекс, все повече губят смисъла си и ефективността си. Това нещо трябва нещо трябва изцяло да се преосмисли", категоричен бе председателят на СЕМ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад