„Местно време: Без бариери“ и „Пътувай с БНТ 2: Етно“ от април по БНТ 2

В предаването
Всички броеве

„Пътувай с БНТ 2: Етно“ и „Местно време: Без бариери“ с нова тематична линия в ефира на  БНТ 2 през април. Продукциите ще фокусират вниманието на зрителите върху историята на етносите в България и проблемите на хората в неравностойно положение.

etno„Пътувай с БНТ 2: Етно” е посветено на етническите общности в България, тяхната специфична култура и бит. Зрителите ще имат възможност да се запознаят с обичаите и традициите на тези етноси – сред тях арменци, гърци, чехи, власи, татари, гагаузи, каракачани и турци.

Първата спирка на „Пътувай с БНТ 2: Етно” е гръцката махала във Варна, която и до днес помни историята за древните основатели на черноморското пристанище Одесос. Гръцката общност в града днес наброява близо хиляда души, но все още съхранява своите традиции, сред които е и тайната на хубавото гръцко кафе, поднесено със сладко от смокини.

Предаването ще се излъчи тази неделя (3 април) от 17.10 часа по БНТ 2!

bez_barieriВ новата  седмична рубрика -„Местно време: Без бариери”, която ще се излъчва пряко в ефир от петте телевизионни центрове на БНТ, ще се дискутират проблемите на хората в неравностойно положение.

Първото издание на „Местно време: Без бариери“ зрителите ще могат да гледат на 4 април (понеделник) от 17.30 часа.

Екипът на БНТ-Русе ще представи възможностите за работа на хора с различна степен на нетрудоспособност, които предлага в момента пазарът на труда в региона. Какви са законовите изисквания за назначаване на трудоустроени, достатъчно ли са мотивирани работодателите и колко  специализирани предприятия функционират в момента в региона – това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани в „Местно време: „Без бариери“ по БНТ 2.