"Местно време" - обзор

Местно време - обзор
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В обзорното издание на предаването „Местно време” ще видите едни от  значимите събития в Благоевградска област през 2016 година - блокадата на българо-гръцката граница „Кулата–Промахон”, строителството на автомагистрала „Струма”, напрежението заради незаконните ромски постройки в квартал „Кремиковци” в община Гърмен и финансовата криза в Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград.

Анализи и коментари по тези теми от гостите в студиото Кети Тренчева, кореспондент на БНР в Благоевград, Русинка Проданова, журналист в Радио Благоевград и Антоанета Маскръчка - журналист от вестник „24 часа”.

За някои от проблемите и как трябва да бъдат решени вижте гледната точка на журналистите. Чрез репортажи припомняме основните теми в предаването:

Милиони левове загуби за страната ни след продължилата близо месец блокада на граничен пункт „Кулата–Промахон” в началото на 2016 година. Български и чуждестранни камиони останаха блокирани дни наред пред българския граничен пункт. Очаква ли се нов протест на гръцките фермери на граничения пункт с България?

Ще бъде ли завършена отсечката от автомагистрала „Струма” в най-трудния участък - Креснеското дефиле, до 2020 година? Ще започне ли строителството на Лот 3 при Креснеското дефиле до 2018, за да не се изгубят европейските средства?

Ще стихне ли напрежението в Гърмен, след като втора година жители на общината протестират срещу незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци” и как трябва да бъде решен проблемът?

Преодоля ли финансовата криза Драматичен театър „Н. Вапцаров” в Благоевград, след като в началото на миналата година културната институция бе застрашена от закриване?