Между класиката и рока

Няма крайности в хармонията

Държава: България
Година: 2020
Времетраене: 30 минути
Между класиката и рока
За продукцията

Документален филм

Режисьор: Николай Лазаров

Филмът представя най-младия диригент в България, на подиума в най-големите музикални зали - на класиката и на рока. Диригент, пианист и рок музикант, Димитър Косев харесва "екстремните преживявания, които борят страха..."

Роден е в град Русе през 1992г. Завършва Националното училище по изкуства "Проф. Веселин Стоянов" в Русе. 21-годишен се дипломира в Консерваторията във Виена. Диригентският му дебют е с откриването на Международния конкурс "Франц Шуберт" в България, през ноември 2013 .

През 2015 дирижира Новогодишния концерт на Русенската филхармония. Печели наградата за "Най-изявени млади личности на България" в категория "Културно постижение", номиниран е за "Млад музикален талант" в Световния формат за "10-те най-изявени млади личности в света"/TOYP/.

Акустичният му рок проект "Kristal Bardess" е избран от продуцента на групата "Ролинг Стоунс" в Топ 20 на Световния конкурс за авторска музика "Call for legends". През май 2015г. печели Конкурса за авторска музика "БГ Таланти". Димитър Косев е удостоен със "Златна значка" от кмета на Община Русе, избран е за лице и културен посланик на града.