Време за приготвяне: 40 мин.
Нужните продукти:
500 г кости от заешко или пилешко
150 г ориз
2 моркова
2 стръка праз
Масло или олио
Лайм
Суха люта чушка
Начин на приготвяне:
Сварете кости от заек, заедно с останалото по тях месо с една суха люта чушка и няколко зърна черен пипер.
Прецедете бульона, посолете го. Махнете останалото месо от костите.
Пуснете вътре ориза, без да го миете, за да сгъсти леко супата. Оставете да се посвари.
Морковите и праза нарежете на много ситно.
По желание можете да ги задушите в тиган с малко масло или олио. /По желание можете да не слагате морковите в супата да се варят, а да ги оставите свежи за сервирането/
Изсипете лука и морковите в супата. Добавете и заешкото месо.
Накрая гарнирайте супата с настъргана кора от лайм и сок от лайм.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News