Митове и истини за фън шуй

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Eдин от най-древните методи да открием и опитомим енергията на щастието и успеха е китайското учение фън шуй. В "Здравето отблизо" за това как да привлечем позитивната енергия у дома и за силата на петте елемента говори специалистът Бисера Виденова.

Единството между Небето, Земята и човека заема основно място във вярванията на древните китайци. То се проявява, чрез различните форми на една първична енергия с всеобхватно действие, наречена "ци". За японците тя е "ки". Тя е аналог на силата от филма "Междузвездни войни", единната енергия от "Аватар" и така нататък. Говорим за  универсалната или космическа енергия, която е условието за съществуването на Вселената и Земята. Както казват китайците: "Човек може да преживее 30 дни без вода, 3 минути без въздух, но и миг не може да преживее без ци."

Фън шуй използва законите на Небето и Земята, за да улови положителната енергия ци и да подобри личния ни живот. В буквален превод фън шуй означава "вятър – вода" - тоест ци се носи по вятъра и се разлива във водата. Китайците вярват, че съзидателните сили на  положителната енергия се съдържат и натрупват в най-благоприятните места за живеене. Откриването на тези места е целта на фън шуй. Специалистите използват сложен компас, в който всяка посока има специфични свойства. С помощта на системата може да се избере място за строеж на жилища, селища и дори градоустройствени планове, може да се планира интериорът и екстериорът на сградите, да се определя предназначението на стаите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад