МВР засилва контрола по пътищата за празничните дни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Очаква се трафикът да започне още днес и да е най-интензивен в посока Гърция и Черноморието. Проверки ще се правят както по основните пътища, така и в малките градове. Главен инспектор Илия Георгиев заяви пред камерата на БНТ, че от страна на Пътна полиция е създадена необходимата организация, която ще подпомогне очаквания натоварен трафик днес и в последния от почивните дни. "В следобедните часове на всички точки, които са предвидени на главните пътища и по автомагистралите ще бъдат разположени екипи на Пътна полиция, които да подпомагат и контролират трафика", каза той.

По време на почивните дни ще бъдат правени проверки за употреба на алкохол от водачите и ще има засилен контрол за максималната скорост за движение. Ще се проверяват и мотоциклетистите.

Силите на КАТ ще бъдат концентрирани по главните пътища и автомагистралите, но също така ще се извършват проверки по малките населени места.

По отношение на електрическите тротинетки главен инспектор Георгиев заяви, че се полагат усилия за регламентиране на движението им. Работи се по въпроса да бъде регламентирано къде да се движат. Към момента действащите правила за тези превозни средства са както за всички участници в движението. Георгиев призова тези, които използват електрически тротинетки да слагат каски и да бъдат достатъчно видими за всички.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад