"На границата" - новият сериал на БНТ по разкази на Йовков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В началото на ноември стартира новият сериал на БНТ "На границата" по разкази на Йордан Йовков. В студиото на "Денят започва с култура" гостуваха Боряна Пунчева, Станимир Трифонов, Димо Алексиев и Мартин Димитров.

Това е дълго отглеждан проект, идеята е интересна - как да се намери една връзка между разказите на Йовков и да се търси съвременно измерение, контакт със съвременния зрител, подчерта Боряна Пунчева, ръководител на СТФ "Екран" в БНТ. Идеята на сценариста на сериала Димитър Стоянович е да разкаже историята преплетено, през преживяванията на едно съвременно момче.

Литературата е абсолютно различно изкуство от киното, у господина Йовкова няма нищо кинематографично, подчерта режисьорът Станимир Трифонов. Велик писател, изключителен пластик, но българското кино колчем се е залавяло с Йовков, все си е чупило главата, припомни режисьорът. Изкушавам се, че този път не е така, каза Станимир Трифонов.

Гостите отбелязаха приноса на БНТ в създаването на български филми и сериали чрез финансирането в тези трудни години за нашето кино.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад