Наемат трайно безработни лица за сезонни дейности в горите

Наемат трайно безработни лица за сезонни дейности в горите
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темите от студиото в Благоевград:

За възможността 60 трайно безработни да започнат работа по Програма „Възобновяване и опазване на българската гора”-разговор с инженер Антоанета Дивилска, заместник-директор на Югозападното държавно предприятие. Актуалните теми от страната ще  коментира Елена Ханджийска, студент-журналист. В студиото  гостува и абитуриентката Теодора Бухлева, лауреат на Национален конкурс по литература и олимпиада по философия. Пряко включване на репортера Николай Янев от зала „22-ри септември” в Благоевград, минути преди представянето на  книгата „Друга история на най-голямата война” на академик Георги Марков. Разговор с автора и издателят Иван Гранитски.

В предаването ще видите:

-Пловдивският окръжен съд даде ход на наказателно дело срещу бившия кмет на община „Родопи” Йордан Шишков, който е обвинен в различни длъжностни престъпления и финансови нарушения

-Завърши реконструкцията на булевард „Тутракан” в Русе, който  е изцяло обновен със средства по трансгранична програма.

-На среща в Банско медицински специалисти информираха, че се увеличава броят на двойките, които имат репродуктивни проблеми. 20 процента от хората със стерилитет в България имат поставена грешна диагноза.

-Родителите на шест годишната Тимшел от Варна, която има двигателни проблеми, не видяха името на детето си в списъка с приетите първокласници в Руското училище в града.

-Нов туристически информационен център работи денонощно в Пловдив

- С общ концерт в  Благоевград се представиха смесените хорове „Ален мак” към местното читалище и хорът при Културното дружество „Стив Наумов” Битоля от Република Македония.

-Мюзикълът “Грозното пате”, предназначен за деца със специални образователни потребности, беше показан за първи път във Варна

-Русе беше домакин на 46-ото издание на фолклорния събор „Златната гъдулка“.

-В Пиринско едно от най-привлекателните места за риболовците са местата по поречието на река Струма.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад