Николай Николов: От началото на годината жертвите на пожари са 88

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Жертвите са много. В момента правим анализ да видим как можем да достигнем до всеки отделен проблем с възрастните хора и т.нар. маргинализирани групи, там жертвите са много - 88 са от началото на годината при пожари, повече от 250 са пострадали, спасените животи са почти 700", каза Николов.

Той уточни, че всяка година между 115 и 120 души загиват от пожари, преди всичко от битови, и жертвите са предимно възрастни, трудноподвижни хора.

"Пожарът на Кресна тръгва доста близко от един черен път, най-вероятно става дума за човешка дейност - дали изхвърлена цигара или нещо друго - небрежност. По това време метеоролозите казват, че не е имало т.нар. сухи бури, т.е. мълнии без дъжд, изключена е тази вероятност. За умисъл няма никакви сведения, няма никакви подсказки от хората, с които е разговаряно, с които е водена беседата", каза Николов.

Пожарът е унищожил гора, която, ако бъде възстановена, ще струва минимум 600 хил. лв. Отделно повече от 100 хил. лв. са похарчени за действия по гасенето на пожара, продължи той.

За пожара в Казичене Николов каза, че е съвсем различен от горските пожари, той спада към т.нар. пожари в затворени помещения, които са изключително тежки поради 3 причини - много високата температура, която се развива, неизвестността на разположението на сградата.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад