Нинова: Вот на недоверие по време на европредседателството е проевропейско

Предаване: Панорама

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В отговор на въпрос Корнелия Нинова каза, че моментът за вота на недоверие не е избран нарочно.

"Вот на недоверие, по време на европредседателството, не е антиевропейско, а проевропейско. Корупцията е проблем на цяла Европа", подчерта тя.

Нинова обясни, че БСП внася вота на недоверие сама поради принципни причини. Лидерът на БСП каза още, че самостоятелното внасянето на вота на недоверие, не значи, че БСП скъсва завинаги с ДПС. "В бъдеще можем да имаме още опозиционни действия заедно", поясни тя.

На въпрос дали БСП не се обрича на стратегическа самота с това, Нинова каза: „Тук въпросът е изолирани ли сме или сме единствената алтернатива на статуквото? Няколко пъти имахме избор да станем част от статуквото или да бъдем различни. Благодарим, имаме право на избор, избираме да сме различните, алтернативата”.

Според нея хората гласуват за тези, които им предлагат реални неща и за този, на когото имат доверие.

Другата седмица внасяме искане в парламента Сметната палата да влезе в Министерския съвет и да се произнесе дали е целесъобразно един човек да харчи парите от бюджета, каза Нинова.

Тя поясни, че отпуснатите пари тази седмица на полицаите и учените създават опасен прецедент, че пари се получават с протест. "Това създава опасен прецедент, ще излязат други съсловия, но парите ще свършат", обобщи Нинова.