Нови факти за десницата на Св. Иван Рилски, покровител на народа ни

Нови факти за десницата на Св. Иван Рилски, покровител на народа ни
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какви са възможностите малките населени места да се превърнат в привлекателни за туризъм - разговор с кмета на община Струмяни Емил Илиев.

Какви забавления очакват децата в Историческия музей в Благоевград това лято ще научим от Тоня Маринова и Таня Топалова.

В началото на Голямата ваканция ще говорим и за трудностите при четенето с разбиране. По темата ни гостуват професор Нели Иванова от Софийския университет и издателят Мария Бунева .

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще ни разкаже за посещението си на гръцкия остров Тинос, където в девическия манастир Кехровуни се пази десницата на Свети Иван Рилски, покровител на българския народ.

Със съдействието на митрополоти Серафим екип на БНТ2 Благоевград успя да заснеме десницата и зрители ще видят специалните кадри от манастира. Екипът ни започна реализацията на документалния филм „Десницата“, в него ще бъдат изложени нови аргументи за това как дясната китка от мощите на Свети Иван Рилски попада на гръцкия острова.

В началото на предаването актуални теми от страната:

Животновъди от цялата страна блокираха за два часа движението при граничния пункт „Дунав мост” в Русе. Те протестираха срещу низките изкупни цени на млякото.

Свлачищата по северното Черноморско крайбрежие и недостигът на кадри са два от дългосрочните проблеми на морския туризъм

Какви са възможностите за културно- исторически туризъм и реклама на страната ни дискутираха на среща в Панагюрище.

Плесен и влага унищожават ценни стенописи в църквата „Въведение Богородично в Благоегвград.

В крайграничните села Добри лаки и Клепало хората вече са изгубили надежда ,че ще бъде открит граничен пункт ,който да свързва българската община Струмяни с македонската Берово

Полиция и жандармерия ще пазят черешовите насаждения в Кюстендиско от крадци по време на кампанията.

И още теми:

Осмият младежки фестивал "Да открием олимпийските надежди на България" в Албена приключи с най-много медали на състезателите от Варна и Русе.

Камерният оркестър на Сардиния с почетен президент Енио Мориконе гостува на фестивала Дни на музиката в Балабановата къща в Пловдив

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад