Новото издание на музикалния фестивал "Варненско лято"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Марио Хосен разказа за своите три концерта в Италия. А що се отнася до предстоящия варненски музикален фестивал, цигуларят изтъкна, че той е един от най-старите фестивали в Европа заедно със Залцбургския фестивал. "Варненско лято се ползва с особен престиж и по света, сред семейството на европейските фестивали. Той подчерта ентусиазма и енергията на младите организатори, с които работи и които трябва да подготвят 40-50 концерта, да поканят и посрещнат над 500 артисти и над 70 солисти от цял свят.

"Обичам Варна, зареждам се от морето и варненската публика е изключителна. Акцентите, които съм заложил тази година в артистичната програма, са преди всичко свързани с големи европейски имена, които срещаме по големите сцени..."

Едновременно с това на "Варненско лято" ще могат да бъдат видени плеяда от талантливи млади цигулари.

"Тази година освен симфонични, камерни концерти, оперни спектакли, бароков модул, както и много силното сътрудничество с големия театрален фестивал във Варна, въведохме един научен модул - научен симпозиум, като в рамките на три дена световни експерти в класическата музика ще гостуват в България, ще изнесат доклади и паралелно с това ще има и музикална програма. симпозиумът тази година е посветен на виртуозността от барока до съвремието."