Първата швейцарска ферма за кози и продукти от козе мляко

Предаване: Бразди, 09.08.2014

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      В предаването
      Части от предаването
      Всички броеве

      Френска Швейцария, районът на Грюер. Тук годишно стотици милиони литри мляко се превръщат в най-прочутото швейцарско сирене. Както е известно, алпийската държава никога не е воювала, но през Първата световна война швейцарците също са гладували. И тогава, разказват техните наследници днес, сандвичът в Грюер бил две парчета сирене и малко хляб между тях.

      Всичко това научаваме от Жан Пиер. Той е един различен, силно вдъхновен фермер с чувство за мисия. Преди 35 години той решава, че ще отглежда само кози. Така, както съседите му отглеждат крави. Знае, че в Швейцария никой преди него не го е правил. Така създава първата ферма за кози в алпийската държава.

      Чуйте последните новини, където и да сте!
      Последвайте ни във Facebook и Instagram
      Следете и канала на БНТ в YouTube
      Вече може да ни гледате и в TikTok
      Намерете ни в Google News

      Пишете ни
      x

      Сигнализирайте нередност

      и/или

      Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

      ** Тези полета не са задължителни.

      captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
      Трябва задължително да въведете кода от картинката
      < Назад