Първата швейцарска ферма за кози и продукти от козе мляко

Предаване: Бразди, 09.08.2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Френска Швейцария, районът на Грюер. Тук годишно стотици милиони литри мляко се превръщат в най-прочутото швейцарско сирене. Както е известно, алпийската държава никога не е воювала, но през Първата световна война швейцарците също са гладували. И тогава, разказват техните наследници днес, сандвичът в Грюер бил две парчета сирене и малко хляб между тях.

Всичко това научаваме от Жан Пиер. Той е един различен, силно вдъхновен фермер с чувство за мисия. Преди 35 години той решава, че ще отглежда само кози. Така, както съседите му отглеждат крави. Знае, че в Швейцария никой преди него не го е правил. Така създава първата ферма за кози в алпийската държава.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад